Защо ръчноизработените бижута са за предпочитане?

Защо ръчноизработените бижута са за предпочитане?

Ръчно изработени бижута задминаха всякакви очаквания през последните години. Те добре се наложиха на пазара за бижута сред различните слоеве в обществото и за хора с различни финансови възможности. Този така красив аксесоар, придава артистичност на дрехата, елегантност на силуета или представя по съвършен начин истинската същност на своята притежателка, деликатно заформяйки своя завършек.

Тънки, широки, от кожа, стъкълца имитиращи диаманти, цветни мъниста, текстил, декорации, пайети, перца, флорални мотиви, анимал животни, всичко това обещава необятно изобилие.

Ще намерите всичко това и дори много повече, за да сте напълно готови за своето лятно приключение.

Сред най-модерните тенденции и в лято 2014 г. чест се пада на ръчно изработените бижута. Отговора е пред всеки от нас, предпочитани са, защото са уникални, красиви и подчертават индивидуалността на притежателя си. Всяко едно ръчно изработено бижу носи своя смисъл, символика и има ясно предназначение.

Не са малко и онези, които предпочитат и имат таланта да направят сами бижуто си. Различни форми, дизайн, цветове се преливат в красиви комбинации по деколтетата, ръцете и ушите на дамите, а всяко от тях може да придаде характер, изящество и стил на визията.

Бижута ръчна изработка могат да бъдат изработени от различни материали, сред които стъкло, дърво, кожа, пластмаса, текстил и др. Много качествени и ефектни варианти се получават от материал полимерна глина, от готови елементи, които се сглобяват, за да създадат по свое му уникален дизайн.

Създателите на бижута ръчна изработка боравят с голям набор от инструменти и помощни средства, а най-важното е креативността и идеята на всяка разработка.

Ръчна изработка на полимерна глина в най-различни нюанси и цветова гама може да внесе много лятно настроение и стил на цялостната визия.

Бижута ръчна изработка в съчетание на красиви обеци и стилно колие със синджирче, лента от кожа или друг подходящ материал също са много предпочитани за топлото време.

Съществува голямо разнообразие в създаването на подобен род изобретения, а това не налага тясно изградени граници на мода. Всъщност това в и хубавото в бижутерията и конкретно изработките на ръчни бижута, индивидуалността и спецификата на всяко едно творение. Модели с големи халки, преплитащи се сякаш една в друга, големи стъклени камъни или имитации на такива, много мъниста и етно мотиви, могат да са изключително полезни за нежните половинки. В летните дни те се съчетават приятно с модата в облеклата и придават хармония, красота, изисканост, елегантност или лека момичешка небрежност. В зависимост от това, което цели да постигне притежателката им.

Ръчна изработка бижута набират все по-голяма популярност и сред известните личности. Все по-голям става броят на актриси, звезди в музикалния бранш или моделни, които държат на индивидуална визия, която да е подчертана във всеки детайл от външността им включително бижутата.

Вече не са малко и модните дизайнери създаващи ръчна изработка бижута, които да задоволят високите изисквания и каприза на всяка светска личност.

Ако и вие търсите своето оригинално бижу, с което да сте неотразими през цялото лято, то сега е момента да изберете от различни комбинации и отделни елементи бижуто, с което ще се гордеете през това лятото.

Продукти свързани с тази статия

Свързани статии

Бижута за всяка жена
Власт на модата е черния и бял цвят на тоалета на всяка жена. Така тя изглежда по забележима и официално облечена в тези два цвята. Бижуто също се съчетава най-лесно с тези цветове. Кристално белия и прозрачен цвят на бижуто е най-чисто и лесно възприето в този цвят. Когато облеклото на всяка жена е в друг цвят бижуто по-трудно може да бъде съчетано с облеклото и.Всяка жена трябва да съумее да съчетае бижуто си така, че да изглежда елегантна и красива. Тя търси в себе си тайната за красотата и душевността в себе си. Тоалетите които са стилни изчистени винаги заемат челна позиция. Жените в бяла..
Бижутата брошки отново са на мода
Брошката, леко позабравен аксесоар, може да е част и от вашия тоалет през настоящето лято. Тя красиво може да допълни лятната ефирна рокля, да украси шапката или да „кацне“ на чантата ви за плаж. Идеална работа може да свърши красивата и екзотична брошка дори за закопчаване на пареото за плажа, а какъв по-удачен вариант да подчертаете с това незаменимо бижу стила си, дори полуголи. Брошката години наред присъства в аксесоарите на дамите от Аристокрацията. Тя представя стила на не една велика дама и със завиден финес и умели съчетания на бижута може да сложи подписа си на върху вашия ..
Как да различим истинските от фалшиви бижута
Имитацията никога не се дублира. Нефритът остава изключително търсен скъпоценен камък, особено в Азия, където стойността му може да скача като тази на валутата. Какво можете да направите, за да се разграничите истински нефрит от фалшива нефрит?Предлагаме ви някои лесни начини.Имайте предвид, че за да знаете за бижута дали са истински, трябва да сте запознати с произхода му. Нефритът например се намира главно в Гватемала, Мианмар (бившата Бирма) и има някои малки количества на територията на Русия. Що се отнася до нефрит среща се още в Китай, Русия, Канада, Австралия и Нова Зеланди..