Как да различим истинските от фалшиви бижута

Как да различим истинските от фалшиви бижута

Имитацията никога не се дублира. Нефритът остава изключително търсен скъпоценен камък, особено в Азия, където стойността му може да скача като тази на валутата. Какво можете да направите, за да се разграничите истински нефрит от фалшива нефрит?

Предлагаме ви някои лесни начини.

Имайте предвид, че за да знаете за бижута дали са истински, трябва да сте запознати с произхода му. Нефритът например се намира главно в Гватемала, Мианмар (бившата Бирма) и има някои малки количества на територията на Русия. Що се отнася до нефрит среща се още в Китай, Русия, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

Някои камъни приличат на нефрит. Например, жадеит. Плътността му е по-ниска от истинският нефрит и може да има кварцови ивици. Той бързо се нагрява. Друг минерал, използван е Джаспър. Представлява кварц, когато е химически боядисан, прилича на самия нефрит. Начинът, по който може да се разграничи е да се направи тест за твърдост: кварцът може да надраска стъклото, но не може да се надраска от нефрит.

Ахат и сардоникс също могат да бъдат боядисани, за да изглежда като нефрит, но не създават една и съща дълбочина и яркост като нефрита. И накрая, една сравнително проста имитация, която лесно може да се забележи е сапонит, на талк. Просто го докоснете, за да забележите, че текстурата не е същото.

Как може да се тества, ако не разполагате с лупа?

Ето четири прости начини:

Можете да хвърлите камъка. Ако се чувства по-тежък може да хванете в дланта си. Помнете, че нефритът е с висока плътност.

Можете да докоснете двата камъка заедно, защото когато са еднакви и оригинални имат способността да възпроизвеждат кристално-чист звук.

Може да загреете камъка, държейки в ръце в продължение на тридесет секунди и да го докоснете с върха на езика си. Ако камъкът е студен, това е добър знак, че реално е нефрит.

Можете да направите тест. Нефритът не се подава на драскотини от метал и стъкло.

Нефритената е разделен на категории в зависимост от тяхното качество:

Естествен нефрит - лекува. Той има естествения цвят и не е претърпял изкуствена обработка.

Неговата прозрачност е подобрена благодарение на инжектиране на полимери. Има способността да потъмнява с течение на времето, но да запазва автентичността си на природен нефрит.

Има способността да разгражда топлината, силна светлина или в контакт с домакинските детергенти.

Една стара китайска поговорка гласи: "Можем да ценим злато, но нефрит е безценен". Ето, защо ако сте наумили да притежавате бижута с камъни, то нека те да са нефрит.

 

 

Публикувана от еБижута


Продукти свързани с тази статия

Свързани статии

Бижутата са най-добрият подарък
Всяка жена харесва подаръците като повод за добрина и любов към нея. Подаръците винаги носят щастие и късмет на всяка дама. Бижуто е добър подарък към дамите, които се чувстват горди и харесвани от другия пол.  Бижутата се делят по вид, модел и цвят. Тяхното изобилие от материя, форма и съчетание на бижуто към тоалета. Това са не по-малко красноречиви жестове от подарения пръстен или обеци. Те може да бъдат повод за годеж, празник или тържество, което ще остане дълбок спомен в живота. Всички жени разполагат с изобилие от начини за съблазняване на мъжете – често пр..
Защо ръчноизработените бижута са за предпочитане?
Ръчно изработени бижута задминаха всякакви очаквания през последните години. Те добре се наложиха на пазара за бижута сред различните слоеве в обществото и за хора с различни финансови възможности. Този така красив аксесоар, придава артистичност на дрехата, елегантност на силуета или представя по съвършен начин истинската същност на своята притежателка, деликатно заформяйки своя завършек.Тънки, широки, от кожа, стъкълца имитиращи диаманти, цветни мъниста, текстил, декорации, пайети, перца, флорални мотиви, анимал животни, всичко това обещава необятно изобилие.Ще намерите всичко това и дор..
Бижуто е мода и красота
Да сте на върха на модата и най-вече на самочувствието си не би могло без да имате бижу, което да довърши красотата Ви. Замисляли ли сте се някога, за какво говори 100 % вярност към бижуто, което сте си избрали. За това, че пред вас е акуратна и стилна жена, която не желае да привлича излишно вниманието към себе си. По този повод може да се избере бижу, което да дава сила и вдъхновение, за вярност към любовта и бъдещето.Помисли, би ли искала до безкрай да изпращаш на обкръжаващите подобно съобщение или това да стане директно чрез един поглед или среща с любимия човек. Известно е, че на Запад б..