Дълбоко подхранващ балсам за коса от етерични масла

Дълбоко подхранващ балсам за коса от етерични масла

Суха и повредена коса? Милиони хора опитват да се справят с това. Купуването на продукти за дълбоко подхранване на косата или използването на услугите в СПА центровете, може да бъде скъпо, а и повечето съставки при тези терапии са ненатурални. Ако търсите подходяща рецепта за натурален балсам за коса сте на точното място. Ние ви предлагаме изключително приятен подхранващ балсам за коса с етерични масла. Смесете съставките и бързо в домашни условия ще имате вашия подхранващ балсам за коса.

Необходими съставки:

3 с.л. кокосово масло

1 с.л. зехтин

8 капки етерично масло по избор

Бележка: Някои добри масла, които можете да използвате са – масло от лавандула, масло от мента, масло от розмарин, масло от мушкато и масло от градински чай. По избор може да добавите само едно или всички заедно.

Необходимото време за цялата процедура е между 30-40 минути.

Инструкции за балсам с етерични масла:

1. Сложете кокосовото масло, зехтина и етеричните масла в купа.

2. Бъркайте сместа в продължение на пет минути или докато съставките се разбият на гъста и кремообразна консистенция.

3. Сместта приложете върху чиста и суха коса.

4. Разрешете косата с гребен, за да разпределите равномерно.

5. Оставете върху косата за 15-20 мин, след което изплакнете балсама и измийте косата с шампоан.

6. Повтаряйте процедура веднъж седмично или когато пожелаете.

Само след няколко пъти ще имате видим и дълготраен резултат след използването на натуралния балсам за коса. Възможно е да променяте рецептата според вашите предпочитания, като използвате различни етерични масла в различни комбинации. Балсамът за изтощена коса е важна част от грижата за вашето тяло, опитайте тази елементарна рецепта и споделете с нас отзивите си след като я приложите. 


В ETERIM.COM може да намерите разнообразие от натурални етерични масла произведени в България и модерни ултразвукови дифузери за ароматерапия с етерични масла. Вземете от тях необходимите съставки за вашия натурален балсам за изтощена коса. 

Публикувана от еБижута