5 лесни трика в грижата по бижута

5 лесни трика в грижата по бижута

Безспорен е факта, че на тази планета няма нищо вечно. Въпреки това, учените са открили 2 неща, които устояват на вековете – мед и злато. И докато първото се използва системно в диетология, козметика, медицина, хранителна промишленост, то златото намира основно приложение в една, единствена област – бижутерия.

Независимо от металът, който сте избрали за бижута трябва да сте на ясно и как правилно да се грижите за тях. Така ще съхраните живота им за по-дълго и винаги ще носите своите бижута с блясък и стил.

За да изберете онлайн бижута и да се грижите подобаващо за тях, следвайте стъпките по-долу:

От магазин за бижута може да закупите отделни торбички или отделена кутия за бижута, за да избегнете надраскване.

Чистотата и блясъка на бижута може да върнете с разтвор от лек препарат и топла вода. Може да използвате и сапунена вода, а след това да изплакнете обилно и да подсушете с мека кърпа.

Не търкайте благородните метали с четка за зъби. Използвайте само детска такава или с естествен косъм. За да премахнете мръсотия по трудно-достъпни места и пукнатини, може внимателно да използвате четка за зъби на детето. Такава трябва да е мека и фина четка, а по възможност и с малка глава, за да може да достига лесно на места с камъни и свивки.

Премахването на бижута по време на ръчен труд или спорт ще предотврати бъдещо надраскване. Когато се работи с разяждащи химикали и хлорирана вода, бижутата също трябва да бъдат сваляни от ръце и тяло.

Консултирайте се с вашия бижутер, ако бижутата ви съдържат диаманти или скъпоценни камъни, тъй като някои от тях могат да бъдат почиствани по специална технология и се нуждаят от специално внимание.

Публикувана от еБижута


Продукти свързани с тази статия

Свързани статии

Едно бижу, шест различни визии
То е обикновено  и семпла, не открояващо се с нищо, но с няколко аксесоара и го преобразяват и то вече е елегантно и шик. Изберете изискани аксесоари и бижута в подходящ цвят, за да постигнете перфектен външен вид за вечерното парти. Търсите мултифункционален тоалет, с който да изглеждате добре през целия ден – на работа и на вечерята, която вече сте планирали след края на работния ден. Заложете смело на силни акценти като цвят или декорация. Дълги ръкавели и елегантен колан или чанта в бордо ще преобразят семплата ви рокля.  Едно бижу ще промени семплата ви рокля  и ще й п..
История на бижутата със Сваровски елементи
Блестящите и очарователни кристалите Swarovski са дело на Даниел Сваровски. На него хрумнала идеята да вмъкне светлината в камъните, имитиращи истински брилянт.За разлика от Жорж Фредерик Страс, Даниел Сваровски признава, че изделията му се изработват от кристал и имитират диаманти. Може би и това е причината те да стават така популярни по света и избирани пред много други бижута. През далечната 1862 г. в селце Георгентал, Северна Бохемия, част от Австро-Унгария, бъдещия майстор на кристали открива своя занаят. От ранно детство Даниел помагал на своите родители, който се занимавали с обра..
Бижуто е мода и красота
Да сте на върха на модата и най-вече на самочувствието си не би могло без да имате бижу, което да довърши красотата Ви. Замисляли ли сте се някога, за какво говори 100 % вярност към бижуто, което сте си избрали. За това, че пред вас е акуратна и стилна жена, която не желае да привлича излишно вниманието към себе си. По този повод може да се избере бижу, което да дава сила и вдъхновение, за вярност към любовта и бъдещето.Помисли, би ли искала до безкрай да изпращаш на обкръжаващите подобно съобщение или това да стане директно чрез един поглед или среща с любимия човек. Известно е, че на Запад б..